advisering en hulp bij woonproblemen

 Leijten en Van Hoek advisering en hulp bij woonproblemen

Leefbaarheidsonderzoek, advisering en hulp bij woonproblemen

In buurten en wijken waar bewoners veel klachten hebben, waar veel overlast gemeld wordt of andere sociale problemen zijn, is Leijten & van Hoek in te schakelen om een onderzoek onder alle bewoners te verrichten.
Een leefbaarheidsonderzoek betekent dat door Leijten & van Hoek met iedere bewoner van een buurt of wijk individueel besproken wordt over wat de ervaren overlast of problemen zijn; wat mogelijke overlast is die men zelf veroorzaakt; wat gewenste veranderingen zijn en wat mogelijke problemen achter de voordeur zijn. De bewoners worden thuis bezocht. Op basis van de gesprekken met de bewoners maakt L&vH een analyse van de problemen en de mogelijke oplossingen.

Een leefbaarheidsonderzoek brengt problemen achter de voordeur, burenruzies, buurtproblemen, sociale cohesie in de wijk en leefbaarheid duidelijk in beeld.
Opdrachtgevers waren verschillende woningbouwcorporaties in Arnhem en Nijmegen en de gemeente Nijmegen. In eerdere onderzoeken kwamen opdrachtgevers op basis van het rapport van L&vH steeds tot een effectieve aanpak van de problemen. Deze onderzoeken vonden plaats in buurten van 16 adressen tot wijken van 150 woningen. In een periode van twee tot zes weken geven wij een objectief beeld van wat er in de wijk speelt. "Ik schakel ze in bij overlastsituaties waarbij psychosociale problematiek van huurders een belangrijke factor lijkt te zijn … " (lees verder)

 Leijten en Van Hoek advisering en hulp bij woonproblemen

Leijten en Van Hoek, partner voor woningbouwcorporaties

advisering en hulp bij woonproblemen tussen huurder en verhuurder